Een passie voor vissen en dan met name het karpervissen. Bijzondere mensen zijn we. Ook al vangen we drie dagen achter elkaar niks, dan nog kunnen we zeggen dat we lekker gevist hebben. Alleen al aan het voorbereiden op je volgende sessie kun je een hoop plezier beleven. Zo is ook mijn passie begonnen met het maken van pennetjes.

 

Geïnspireerd door dat wat ik het liefste doe, karpers stalken. Veel dobbertjes heb ik al versleten en wanneer het weer tijd was om op zoek te gaan naar nieuwe dobbers werd ik toch steeds weer een beetje teleurgesteld. Het aanbod was te beperkt en de zelfgemaakte karperpennen kregen steeds meer mijn aandacht.

 

Waarom niet zelf maken? Dit had zeker niet te maken omdat ik het aanbod zelfgemaakte karperdobbers niet mooi of goed genoeg vond, maar meer met het feit dat ik het altijd al leuk heb gevonden om met mijn handen bezig te zijn. Zo kon ik twee hobbys combineren en mijn tijd nuttig besteden.

 

Er gaat wel veel tijd in zitten in het maken van kwalitatief goede dobbers. Ik werd er steeds handiger in en het resultaat zag er ook steeds beter uit. Waar ik in het begin vooral mijn inspiratie haalde uit het al aanwezige aanbod handgemaakte pennen, begon ik steeds meer mijn eigen draai er aan te geven.

 

Maar goed, ik verspeel wel eens een pennetje en af en toe gebruik je een ander pennetje voor de variatie, maar dan nog had ik inmiddels een voorraad die ik van mijn levensdagen niet meer op krijg. Dus toen kwam de gedachte in mij op om mijn passie met anderen te delen en zie hier het resultaat op deze website.

 

Mooie, degelijke en kwalitatief uitstekende dobbers. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Kijk zelf maar.

 

- Mark